Honda Malaysia (HM) telah mengumumkan pemenang kedua bagi kempen ‘Road to 900,000th Milestone’, yang bakal menyaksikan sembilan rakyat Malaysia yang memenangi sembilan model Honda. Lim Hong Ngee dari Setapak, KL, telah memenangi Honda HR-V baharu dan akan memandunya ke acara akhir yang bakal berlangsung pada hujung bulan ini.

Lim telah berkunjung ke pusat pengedar Sri Utama Auto untuk mencuba nasibnya. “Saya sangat teruja bila mana diumumkan bakal memenangi HR-V baharu, iaitu SUV Honda kedua saya. I gemarkan rekaan luarannya yang nampak sporty dan ruang dalam yang luas, malah sesuai untuk perjalanan seisi keluarga. Apa pun, saya memang gembira dan tak sabar untuk memandu pulang kereta Honda baharu saya,” ujarnya.

Dengan dua kereta baharu telah pun dimenangi (yang pertama merupakan model Civic), masih ada lagi tujuh model Honda menanti pemenangnya, termasuk tiga daripadanya menerusi peraduan yang dianjurkan oleh Astro Radio, Tealive dan Unifi.

HM turut mengumumkan acara final untuk kempen ‘Road to 900,000th Milestone’ ini bakal berlangsung pada 28-29 September ini bertempat di ruang parkir terbuka Stadium Nasional Bukit Jalil. Masuk adalah percuma dan semua dijemput hadir. Acara ini akan menyediakan aneka makanan, permainan, aktiviti keluarga dan paling menarik sudah pasti tontonan umum untuk model Civic facelift 2019, yang telah pun dibuka tempahannya.

“Kami menganjurkan acara final ini untuk meraikan pencapaian signifikan dengan semua rakyat Malaysia dengan menghadiahkan sembilan kereta Honda untuk pemenang bertuah. Bagi pihak Honda Malaysia, saya ingin menjemput semua rakyat Malaysia untuk meraikan acara bermakna ini dan menyertai pelbagai aktiviti dalam acara final ini, yang disasarkan untuk semua rakyat Malaysia, dari kanak-kanak hingga dewasa. Dalam acara ini juga, kami akan mempertontonkan Civic baharu kepada umum,” ujar Toichi Ishiyama, Pengarah Urusan dan CEO HM.

Ada masa lagi untuk anda menyertai kempen ini, caranya cukup mudah. Daftarkan butiran diri menerusi kod QR atau pun melayari LAMAN WEB KHAS KEMPEN ini. Selain itu, anda juga boleh berkunjung ke mana-mana bilik pameran Honda yang berhampiran dan menyertai aktiviti yang dianjurkan untuk mendapatkan tiket tersebut.