Di Amerika Syarikat, BMW telah mengeluarkan notis panggilan balik untuk Toyota GR Supra 2020, melibatkan tujuh unit kenderaan sports tersebut. Menurut laporan rasmi yang dikeluarkan oleh National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), panggilan balik ini dilakukan kerana masalah tapak tali pinggang keledar.

Masalah ini disedari oleh BMW pada 26 Jun 2019, yang menemui bahawa tapak tali pinggang keledar bahagian pemandu kenderaan yang terlibat tidak dikimpal mengikut spesifikasi. Semestinya, masalah ini boleh memberi risiko kecederaan kepada pemandu.

Tiada pembaikan yang boleh dilakukan untuk masalah ini, jadi kereta tersebut akan diganti terus secara keseluruhan. Setakat ini Toyota North America telah menukar empat daripada tujuh kereta yang terlibat, dan pemilik selebihnya sedang dihubungi.

Panggilan balik ini difailkan oleh BMW kerana Supra dikeluarkan secara kontrak oleh BMW di kilang mereka di Magna Steyr, Graz, Austria. Setakat ini tiada sebarang kemalangan atau kecederaan yang dilaporkan berkaitan dengan masalah ini.