#TetrisChallenge kini menjadi fenomena di dalam media sosial dan memang ramai yang mengambil bahagian termasuklah Mitsubishi Motors Malaysia yang mempamerkan persembahan tersendiri, malah turut menampilkan Triton yang ditunjukkan dari bahagian atas – menunjukkan contoh menarik tentang kegunaan trak pikap.

Ia menggambarkan kelebihan pengangkutan untuk orang yang berniaga, yang gemar melakukan cabaran dan seorang yang kreatif, dengan mempamerkan kelengkapan yang disarankan, malahan Triton tersebut dikesan turut dilengkapi dengan beberapa pelekat baharu seperti yang ditunjuk dalam foto tersebut. Menerusi laman web jenama terbabit, turut mendedahkan varian tertinggi Adventure X telah dipertingkatkan dengan beberapa ciri baharu.

Ini termasuklah pelekat luaran baharu, bersama “flying” sports bar, perakam video digital, monitor sekeliling (ARM), dan sistem audio baharu yang masih boleh digunakan bersama Apple CarPlay dan Android Auto secara standard. Turut dikekalkan termasuklah tempat duduk upholstery kulit, larasan kuasa bagi tempat duduk pemandu, pedal penukar gear, lampu utama projektor bi-LED, lampu nyalaan siang LED dan bilah pengelap cermin automatik.

Malah ada juga ciri tambahan untuk senarai kit bagi Adventure X sedia ada, merangkumi Forward Collision Mitigation (AEB untuk kenderaan dan pejalan kaki), Blind Spot Warning dengan Lane Change Alert, Rear Cross Traffic Alert, Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (hadapan dan belakang), lampu tinggi auto, pengingatan pemakaian tali pinggang keledar penumpang hadapan, sensor hadapan dan belakang serta tujuh beg udara.

Penjana kuasa untuk Adventure X masih sama, dengan enjin 2.4 liter MIVEC VGT turbodiesel yang mampu menghamburkan kuasa sehingga 181 PS dan tork 430 Nm, dipadankan dengan kotak gear automatik enam-kelajuan dan sistem Super Select 4WD-II. Harga yang dipamerkan menerusi laman web Mitsubishi Motors Malaysia untuk Triton Adventure X yang disemak semula ini ialah RM137,900 untuk Semenanjung Malaysia. Empat warna luaran masih kekal seperti sebelum ini – Jet Black Mica, White Diamond, Graphite Gray dan Sterling Silver.