Bulan lepas Mitsubishi telah mengumumkan bakal membawa sebuah model konsep SUV PHEV ke Tokyo Motor Show 2019, dengan satu gambar teaser disiar. Sekarang, satu lagi gambar dikeluarkan, dan nama model konsep itu didedah, iaitu MI-Tech. Selain model ini, Mitsubishi juga akan membawa satu lagi model konsep yang dipanggil sebagai Super Height K-Wagon.

Melalui gambar yang disiarkan, MI-Tech boleh dilihat mempunyai badan terbuka tanpa bumbung dan pintu. Tempat duduk pula cuma ada dua dan ia menggunakan muka Dynamic Face yang sudah menjadi identiti jenama itu, lengkuk roda yang lebar, bonet menggelembung serta dua bonjolan di belakang siap dengan kipas.

Ia mungkin digunakan untuk menyampaikan udara sejuk kepada penggerak kereta ini, namun perinciannya masih belum didedahkan. Apa yang diketahui, kereta ini boleh bergerak dengan kuasa elektrik penuh dan beberapa mod hibrid.

Selain daripada itu, ia juga akan dilengkapi dengan sistem pacuan empat roda, yang dipanggil sebagai Quad Motor dengan Dual Motor Active Yaw Control (AYC) – dua motor dipasang pada kedua-dua gandar hadapan dan belakang (semuanya ada empat motor). Pada bahagian dalam pula informasi akan dipantulkan pada cermin hadapan yang disokong dengan sistem AR, serta pelbagai lagi sistem bantuan aktif lain.

Pergi pula kepada satu lagi model konsep Super Height K-Wagon, ia mempunyai rekaan yang lebih pelik, dengan bentuk kotak yang memberi lebih fokus kepada ruang. Antara yang boleh dilihat pada model ini adalah muka Dynamic Shield, lengkuk roda yang lebih jelas serta rim yang kecil.