Kebelakangan ini nampak Hyundai sangat sibuk hasilkan kenderaan yang berprestasi. Ingat lagi dengan van drift Starex? Terbaru, syarikat itu bekerjasama pula dengan Bisimoto Engineering untuk menghasilkan Bisimoto VelosterRaptor N Concept, yang khabarnya akan menghasilkan sebuah kereta yang mesra pengguna – naik taraf prestasi bagi model Veloster N Performance Package.

Akan diperkenalkan ketika pameran SEMA 2019, VelosterRaptor ini walaupun kekal dengan enjin asal telah dipasangkan teknologi ekzos dan induksi terbaru. Ini termasuk pelincir khas, sistem ekzos sport, rekaan intake cekap, elektronik maklum balas prestasi, peninjau OBD dan kemaskini aerodinamik.

Model ekzos dan intake yang digunakan menggunakan teknologi pulse-wave untuk memperkemaskan lagi kecekapan volumetrik, serta memperbaiki supercas inertia. Tiada angka output didedahkan ketika ini, tetapi VelosterRaptor N direka dengan bayangan untuk menjadi pencabar kepada Civic Type R – maka, kita boleh jangkakan kuasanya akan melebihi 320 hp.

Lain-lain peralatan yang dinaik taraf termasuk klac daripada Action Clutch, suspensi sport rendah Eibach, brek lebih tebal oleh Tarox, rim Fifteen52 dengan tayar Toyo serta pengecas turbo oleh Turbonetics.

Di luar, ia menerima spoiler belakang kustom, lampu utama yang diubah suai untuk menggunakan komponen Flyryde, serta bahagian gentian karbon oleh Dreamworks. Di dalam, tempat duduk depan Momo yang diringan digunakan. Rasanya kereta ini nanti ada harapan nak “gigit” Civic?