Sewaktu Tokyo Motor Show 2019, pengeluar motosikal tidak begitu meriah dengan pengenalan model baru, kecuali Kawasaki yang menunjukkan kepada dunia buat pertama kali secara langsung dua model hebat Z H2 dan juga Ninja ZX-25R.

Z H2 adalah sebuah motosikal naked yang dikuasakan enjin empat silinder supercharge sama seperti Ninja H2, dengan kuasa 200 PS pada 11,000 rpm, dan tork yang lebih tinggi iaitu 137 Nm pada 8,500 rpm, berbanding Ninja H2 yang mencatat 133.5 Nm pada 10,500 rpm. Melihatnya di depan mata anda akan dapat aura sama seperti Z1000 tetapi semestinya ia boleh memecut lebih pantas.

Model Ninja ZX-25R yang diletakkan di sebelahnya menarik perhatian lebih ramai penunggang biasa. Ia adalah sebuah motosikal sports permulaan 250 cc, dengan gaya Ninja yang sudah biasa dilihat, tetapi menggunakan enjin empat silinder sebaris. Tetapan enjin seperti ini pernah digunakan oleh Kawasaki sebelum ini tetapi sudah ‘hilang’ agak lama.

Saksikan video di atas dan kami ada tunjukkan sedikit apa yang boleh dilihat pada dua motosikal ini memandangkan ia diletakkan di atas pentas yang berpusing di kawasan pameran.

GALERI: Kawasaki Z H2

GALERI: Kawasaki Ninja ZX-25R