Ford Ranger T6 kini telah pun diperkenalkan dengan sedikit kemaskini untuk versi tahun 2020 bagi pasaran Thailand, diikuti sekali dengan pengenalan Ranger FX4 2.2 Hi-Rider. Versi FX4 berkenaan dijual pada harga 899,000 baht (RM124k) dan menggunakan asas daripada varian XLT sedia ada.

Unit kuasanya ialah enjin 2.2 litre Duratorq TDCi yang menghasilkan 160 hp pada 3,200 rpm dan 385 Nm tork dari 1,600 rpm hingga 2,500 rpm. Ia dipadankan pula dengan kotak gear automatik enam-kelajuan konvensional. FX4 datang dengan harga 30,000 baht (RM4.1k) lebih mahal berbanding model XLT di sana.

Antara kelainan yang ditampilkan ialah penggunaan rim 18-inci dengan tayar bersaiz 265/60, gril hitam baru, bampar depan dan belakang yang juga hitam, dan diikuti dalam skema warna yang sama untuk lampu sisi, perumah lampu kabus, pemegang pintu, sports bar dan juga pelekat FX4. Di dalam, ia menggunakan kemasan hitam yang dikontraskan dengan jahitan merah.

Selebihnya, ia mirip kepada Ranger XLT. Antara ciri yang ada termasuk sistem infotainmen SYNC 3 dengan skrin lapan-inci dengan sokongan Apple CarPlay dan Android Auto, enam pembesar suara, paparan maklumat 4.2-inci berwarna, stereng balutan kulit dan cermin sisi lipatan elektrik. Pilihan warna badan luaran pula terdiri daripada Arctic White, True Red dan Meteor Grey.

Ranger Wildtrak juga diberikan kemaskini, termasuk rim 18-inci dengan enam jejari berkembar dan tayar 265/60. Lampu projektornya bersegi, dengan pencahayaan bi-LED. Model 4WD kini dilengkappi port USB di belakang cermin pandang belakang untuk kegunaan dashcam.

Ranger Raptor juga menerima sedikit pembaharuan, terutamanya penggunaan lampu bi-LED dan port USB di belakang cermin pandang belakang. Lebih penting, ia menerima peningkatan dari sudut keselamatan; datang sekali dengan ciri AEB dengan pengesanan pejalan kaki dan kenderaan, bantuan mengekalkan lorong dan amaran pra-perlanggaran – tetapi masih tiada sistem peninjau titik buta.