Petronas ROVR kini sedia khidmat di Lebuh Raya MEX

Petronas ROVR kini sedia khidmat di Lebuh Raya MEX

Sekiranya berada di Maju Expressway (MEX) dan baru sedar kenderaan hampir kehabisan petrol, anda kini masih boleh berasa lega kerana trak pengisian minyak Petronas ROVR ada menyediakan khidmat di stesen R&R Seri Kembangan.

Petronas ROVR adalah satu perkhidmatan mengisi minyak bergerak yang menggunakan trak berkapasiti 3,000 liter, dan sedia menjual Primax95 Euro 4M dengan ProDrive kepada pelanggan di kawasan yang mempunyai trafik tinggi tetapi tiada stesen minyak.

Prosesnya sama sahaja seperti di stesen biasa. Anda cuma perlu letakkan kenderaan berhampiran trak ROVR itu, pilih cara pembayaran dan tunggu ROVR Crew (panggilan untuk pengendali trak tersebut) mengisi minyak ke dalam kenderaan. Kad Mesra juga boleh digunakan di situ.

Trak Petronas ROVR di R&R Seri Kembangan beroperasi dari hari Isnin hingga Jumaat, dan servis pengisian minyak ditawarkan di dua lokasi dan masa yang berbeza – arah utara (menghala Kuala Lumpur) dari 7 pagi hingga 10.30 pagi manakala arah selatan (menghala Cyberjaya) dari 4 petang ke 7.30 malam.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required