Ini adalah satu lagi lukisan render yang menggunakan inspirasi daripada model Geely Haoyue VX11. Masih lagi dihasilkan oleh Theophilus Chin, hasil kali ini dijadikan sebagai sebuah trak pikap, dan diterapkan dengan identiti Proton seperti lukisan render X90 sebelum ini.

Hampir keseluruhan bahagian hadapannya sama seperti bayangan X90 tersebut, cuma bahagian belakangnya diubah untuk menjadi trak pikap. Pada bahagian tepi terdapat pemijak kaki untuk memudahkan pengguna naik ke dalam kereta sementara di atas bumbung pula terdapat rel yang boleh digunakan untuk pemasangan rak membawa barangan.

Theo tidak mengambil sebarang bahagian belakang trak pikap lain untuk projek ini, sebaliknya menghasilkan sendiri rekaan yang mengikut konsep. Anda boleh lihat, lengkuk roda serta kemasan di bawah pintu trak pikap ini juga sebenarnya adalah sama seperti Haoyue.

Bahagian roda sudah tentu menggunakan tayar yang lebih tebal seperti kebiasaan trak pikap yang keluar dari kilang manakala lampu belakang pula lebih mirip kepada unit yang terdapat pada Nissan Navara. Walaubagaimanapun, bahagian lampu penunjuk arah dan lampu undur di dalamnya kelihatan lebih besar.

Antara dua lukisan render berasaskan Haoyue yang telah dihasilkan sebelum ini, versi SUV X90 nampak lebih meyakinkan kerana ia boleh mengambil terus pakej pada Haoyue termasuk pilihan enjin tiga silinder petrol 1.5 liter atau 1.8 liter. Versi trak pikap pula pastinya perlu menggunakan enjin diesel supaya lebih berpadanan dengan kegunaannya.