Syarikat pengubah suai kenderaan yang terkenal dengan kit badan lebar dari Jepun, iaitu Liberty Walk telah melancarkan produk terbaru mereka, untuk Toyota Supra A90. Ia betul-betul baru sahaja lengkap sehinggakan dalam gambar yang dimuat naik dalam media sosial serta laman web rasmi mereka juga menunjukkan kit itu masih belum dicat pun lagi.

Liberty Walk menawarkan kit badan Supra A90 ini dalam dua jenis iaitu yang diperbuat daripada plastik yang diperkuatkan dengan gentian (FRP) ataupun gentian karbon (CFRP), dengan harga masing-masing adalah USD14,850 (RM63,283) dan USD15,950 (RM67,970).

Pada harga itu, pelanggan akan menerima set lengkap yang terdiri daripada diffuser hadapan, diffuser belakang, spoiler belakang serta kit fender lebar yang termasuk fender hadapan, side skirt, panel pintu, fender belakang serta canard hadapan.

Jika mahukan kenderaan nampak lebih menarik, pelanggan juga boleh memasukkan sekali bonet hadapan di dalam pakej, dan harganya menjadi USD17,930 (RM76,408) untuk bahan FRP, serta USD19,030 (RM81,096) untuk yang diperbuat daripada CFRP.

Jadi, apa pendapat anda dengan kit badan Liberty Walk ini? Adakah ia nampak terlalu ‘biasa’ dengan lambakan kit badan lebar oleh pengeluar yang lain atau masih boleh menampakkan keunikan yang tersendiri? Sanggupkah pula anda berbelanja sehingga RM80k untuk kit badan seperti ini?