Di India, Nissan telah mengeluarkan dua gambar teaser sebuah SUV kompak segmen B yang digelar sebagai Magnite dan diberitahu akan tiba tidak lama lagi. Tetapi sebelum itu, SUV ini akan didedahkan secara rasmi terlebih dahulu di Jepun pada 16 Julai ini.

Berdasarkan bentuk rim dan tayar model di dalam gambar tersebut, ia nampak seperti sebuah model konsep dan ciri rekaan lain yang boleh dilihat adalah seperti kemasan plastik keliling lengkung roda yang mempunyai bentuk berpetak, lampu DRL berbentuk L pada bucu bampar serta gril yang lebih seperti model Datsun moden (bukan V-Motion).

Kedudukan SUV ini juga kelihatan lebih tinggi dan mempunyai jarak kelegaan yang banyak dengan roda. Menambahkan ciri ranggi, bahagian bawah bamparnya dipasang dengan kemasan pelindung seperti diffuser dan rekaan sama mungkin akan dipakai di belakang.

Satu lagi gambar yang didedahkan lebih fokus kepada bahagian lampu hadapan. Ia menunjukkan lampu nipis dan berbentuk tajam pada SUV baru ini akan dilengkapi dengan unit LED penuh yang bukan sahaja memberikan penampilan lebih garang, tetapi juga pencahayaan yang lebih terang.

Perincian teknikal SUV ini masih tidak diketahui tetapi ia boleh dijangka menggunakan enjin seperti Renault Triber yang menggunakan platform CMF-A+ sama iaitu unit tiga silinder 1.0 liter dengan kuasa sekitar 72 hp dan 96 Nm tork. Versi turbo bagi enjin sama juga berkemungkinan ditawarkan kepada pasaran.