Nissan GT-R R35 dengan sistem pacuan semua roda Attesa-ETS Pro lazimnya cukup digeruni dalam litar, dan tak kurang juga di lebuh raya. Namun sanggupkah anda untuk merubah kereta sport ini kepada jentera off-road? Tetapi itulah yang dihasilkan oleh Classic Youngtimers Consultancy terhadap GT-R mereka.

Jentera yang digelar Godzilla 2.0 ini dihasilkan dari Nissan GT-R R35 versi 2010. Ia diberikan sistem suspensi istimewa yang membolehkan badannya dinaikkan dengan kelegaan tanah 12 cm lebih tinggi dari asal. Ia kemudiannya diberikan tayar Toyo Proxes ST III yang dihasilkan untuk SUV dan 4×4, membaluti rim asal 20-inci GT-R R35.

Bagi melengkapkan rupanya, Godzilla 2.0 ini diberikan overfender dengan gaya lazim kenderaan 4×4, rel bumbung custom bersama tayar gantian bersaiz penuh, bar lampu LED off-road untuk bumbung, sepasang lampu off-road LED pada bampar hadapan dan juga rekaan grafik celoreng pada keseluruhan badan.

Godzilla 2.0 masih dijana oleh enjin asal GT-R R35 2010 iaitu enjin VR38DETT 3.8 liter V6 dengan dua pengecas turbo. Namun enjin berkenaan telah diolah semula membolehkan kuasa asal 485 hp melonjak kepada lebih dari 600 hp. Jika anda berminat dengan jentera yang berada di Belanda, ia sememangnya untuk dijual dan harganya diletakkan ialah 95,000 euro atau sekitar RM458k.