Pasaran motosikal 250 cc tempatan kini menerima sebuah lagi model motosikal terbaru; CFMoto 250SR 2020 kini mula dijual dengan harga RM15,800 – belum termasuk cukai jalan, insurans dan pendaftaran. Didatangkan sekali ialah CFMoto 250SR Limited Edition dalam jumlah terhad 30 unit dan dijual pada harga RM17,800.

Direka sebagai sebuah motosikal pemula bagi mereka yang baru berjinak-jinak dan mahukan sebuah motosikal dengan kos yang efektif, motosikal ini berasal di Zhejiang CFMoto Power Co. di China. Untuk pasara di sini, bersama model-model CFMoto yang lain, 250SR dipasang di Malaysia oleh KTNS Holdings.

Menggunakan enjin 249.2 cc DOHC silinder tunggal dengan sejukan cecair, 250SR menghasilkan sebanyak 28 PS pada 9,750 rpm dan 22 Nm tork pada 7,500 rpm dengan sistem suntikan EFI Bosch. Ini dilengkapi dengan kotak gear enam-kelajuan.

Paparan maklumat pula menggunakan skrin TFT-LCD berwarna penuh. Butang pada skrin berkenaan membolehkah penunggang untuk menukar antara mod tunggangan Sport dan Eco dan turut menawarkan sambungan kepada telefon.

Suspensi depan menggunakan fork terbalik berdiameter 37 mm, sementara di belakang menggunakan jenis monoshock dengan pra-tetapan beban. Untuk brek, di depan menggunakan cakera berdiameter 292 mm dengan angkup empat-piston, sementara di belakang menggunakan jenis piston tunggal 220 mm dan ABS dua-saluran Continental sebagai ciri standard.

Motosikal ini akan berada di barisan pengedar sah KTNS di Malaysia bermula Ogos nanti. Lain-lain model CFMoto yang dijual di sini ketika ini ialah seperti CFMoto 250NK, CFMoto 650GT dan CFMoto 400 NK.