Sebagai langkah untuk memperkemas pengurusan perniagaan, UMW Toyota Motor (UMWT) kini memindahkan operasi pusat 3S utama Lexus di Mutiara Damansara kepada pengedar. Bermula bulan ini, Hiewa Auto Gallery (Lexus) Sdn Bhd akan mengambil alih premis cawangan Lexus Mutiara Damansara.

UMWT menyifatkan langkah ini akan membolehkan syarikat itu untuk meningkat serta memberi tumpuan kepada aktiviti-aktiviti utama yang lebih penting seperti pembangunan produk, pemasaran dan sokongan rangkaian pengedar, sementara pengedar boleh menumpukan usaha untuk memberikan kepuasan kepada pelanggan.

Langkah ini juga adalah susulan kepada pengumuman UMWT pada Oktober 2017 bahawa syarikat itu akan memindahkan semua operasi cawangannya kepada pengedar. “Adalah penting untuk Lexus Malaysia terus mencapai standard kepuasan pelanggan yang tinggi,” ujar Presiden syarikat, Ravindran Kurusamy.

“Saya sangat teruja untuk bekerja dengan lebih rapat bersama pengedar-pengedar dalam mencapai matlamat bersama untuk Lexus Malaysia, iaitu membangunkan konsep “Best In Town” yang memberi fokus kepada layanan khusus secara peribadi kepada pelanggan. Walaupun langkah ini menjadi perubahan penting bagi kami, pelanggan tidak perlu risau kerana kualiti servis tidak akan dikompromi, sebaliknya akan menjadi lebih baik di masa hadapan,” tambah beliau.

Lexus Malaysia boleh dihubungi melalui talian 1800-22-53987 atau 03-20535730.