Pengedar motosikal Honda di Thailand telah memperkenalkan Super Cub 2020, yang juga dipanggil sebagai sebuah model serba baru. Meskipun luarannya nampak sama sahaja seperti Super Cub yang pernah dilancarkan sebelum ini, ia sebenarnya mempunyai beberapa naik taraf yang tersembunyi.

Pertamanya, kerangka motosikal ini dijadikan lebih ringan tetapi juga lebih kuat dan tegap, seterusnya menjadi penyumbang kepada berat keseluruhan yang kini 3 kg lebih ringan (98 kg). Bentuk serta panel badan masih sama, tetapi menggunakan pilihan warna yang berbeza.

Naik taraf utama yang seterusnya adalah enjin. Kapasiti unit satu silinder SOHC dengan suntikan bahan PGM-Fi dan penyejukan udara ini ditingkatkan kepada 109.5 cc (sebelum ini 109.17 cc) dan nisbah mampatannya juga dijadikan lebih tinggi iaitu 10.0:1 berbanding sebelum ini 9.3:1. Ini tentunya menjadikan kuasa lebih tinggi sementara transmisi masih lagi unit empat kelajuan yang sama (nisbah gear diubah sedikit).

Panel meter dinaik taraf dengan unit yang menggabungkan paparan analog serta skrin LCD sementara suspensi pula, walaupun masih menggunakan tetapan yang sama, bahagian dalamnya telah dinaik taraf untuk memberikan tunggangan yang lebih selesa.

Selain daripada itu, kebanyakan bahagian adalah sama seperti sebelum ini termasuk brek dram depan dan belakang, kapasiti tangki bahan api 4.2 liter, rim 17 inci dengan 70/90 di hadapan dan 80/90 di belakang, serta rim jenis jejari.

Honda Super Cub serba baru ini dijual di Thailand pada harga 47,400 baht (RM6,243) untuk versi standard dan pelanggan diberikan pilihan pelbagai jenis aksesori untuk menjadikan motosikal ini sesuai dengan kegunaan mereka.