Model yang ditawarkan oleh Genesis sekarang cuma ada empat iaitu tiga daripadanya sedan – G70, G80 dan G90 – sementara satu lagi adalah SUV, GV80. Tidak lama lagi, ia akan disertai oleh satu lagi model SUV, apabila Genesis mengeluarkan teaser untuk GV70.

Unit dalam teaser ini menggunakan pelekat samaran yang dipanggil oleh Genesis sebagai “G-Matrix”. Menurut mereka, corak pelekat ini “mendapat inspirasi daripada pantulan cahaya berlian dan ia merupakan satu bahagian penting dalam identiti jenama Genesis.”

Tarikh kemunculan rasmi model ini masih belum dinyatakan tetapi Genesis memberitahu unit yang menggunakan pelekat samaran ini akan diuji atas jalan awam di Korea selama satu bulan. Seperti yang boleh dilihat pada namanya, GV70 ini akan duduk di bawah GV80 dan menjadi SUV kedua Genesis yang boleh dibeli oleh pelanggan.

Walaupun mempunyai pelekat samaran, kita masih dapat melihat konsep rekaan “Athletic Elegance” yang sinonim dengan Genesis pada GV70. Pada bahagian depan ia mendapat gril “Superman-style” yang diapit denan lampu LED nipis.

Bentuk keseluruhan GV70 ini nampak lebih kemas dan dinamik berbanding GV80 dengan adanya bukaan udara yang besar di hujung bampar sementara cermin belakang pula kelihatan lebih condong. Rupa bahagian dalam masih belum ditunjukkan.