Honda Racing Corporation menambahkan lagi keterujaan pelancaran model baru MSX125 Grom 2021 apabila mengumumkan mereka akan menawarkan versi lumba yang sudah diubah suai kepada orang awam, untuk digunakan dalam perlumbaan mini bike. Bukan setakat itu, mereka juga akan menganjurkan siri perlumbaan one make race di negara itu.

Model yang dikeluarkan oleh HRC ini menggunakan asas daripada MSX125 Grom yang baru dilancarkan beberapa hari lalu, tetapi diubah suai dengan barangan khas HRC seperti ECU, pendawaian, suis serta komponen lain. Motosikal ini akan dijual terus sebagai motosikal lumba termasuk dengan panel badan dan ekzos seperti yang boleh dilihat dalam gambar.

Semua bahagian itu dibangunkan sendiri oleh HRC dan menurut mereka, motosikal ini tidak boleh didaftarkan untuk kegunaan atas jalan biasa. Ia akan mula dijual pada bulan Mac 2021 dan diedarkan kepada beberapa pusat servis HRC terpilih di sekitar Jepun.

Honda MSX125 Grom 2021 masih lagi menggunakan enjin sama seperti sebelum ini tetapi ia dinaik taraf dengan kotak gear lima kelajuan. Dalam keadaan standard, enjin suntikan bahan api 123.9 cc ini mampu menghasilkan kuasa 9.7 hp dan 11 Nm tork. Bagi versi lumba yang dikeluarkan oleh HRC, kuasanya masih tidak diberitahu.

Peningkatan lain yang dibuat pada model baru ini adalah panel badan yang memudahkan proses ubah suai oleh pemilik, tangki bahan api lebih besar, panel instrumen yang memaparkan tahap rpm dan kedudukan gear, serta brek ABS. Di Thailand, MSX125 Grom dijual pada harga 77,400 baht (RM10,256)