Sayap perlumbaan Hyundai iaitu Hyundai N semakin rancak memperkenalkan model baru, dan selepas Elantra N, kini mereka mengeluarkan pula beberapa gambar teaser untuk Tucson N Line. SUV segmen C yang lebih sporty ini dikatakan bakal menembusi pasaran seawal bulan Mac tahun depan, yang bermakna hari pengenalannya semakin hampir.

Berdasarkan gambar ini, bahagian bampar Tucson N Line diubah sedikit, iaitu pada bahagian bukaan udara di tepi serta lip bawahnya, fender sama warna dengan badan bersama lencana N Line, rim 19 inci yang dibalut tayar Continental Premium Contact SSR, kemasan hitam berkilat di luar menggantikan kemasan krom serta warna badan baru.

Pada bahagian belakang, Tucson N Line menggunakan lampu LED yang sama, tetapi bahagian bawah bampar direka semula dan menampilkan diffuser bersepadu serta dua muncung ekzos berbentuk bulat. Bahagian kabin juga dijangka mengalami sedikit perubahan pada kemasannya.

Setakat ini informasi berkenaan pilihan enjin Tucson N Line masih belum diberitahu tetapi ia dijangka dipacu oleh unit petrol turbo yang lebih berkuasa. Ada laporan yang mengatakan ia bakal mendapat enjin 2.5L turbo yang mampu menghasilkan kuasa 300 hp dan 420 Nm tork. Kuasa dihantar ke semua roda melalui transmisi automatik klac berkembar lapan kelajuan.

Satu lagi kemungkinan, ia boleh datang dengan enjin 1.6 liter T-GDI yang lebih ringan dan menghasilkan kuasa lebih 200 hp. Tucson N Line sebelum ini boleh didapati dengan enjin diesel hibrid ringkas serta beberapa pilihan lain. Untuk yang baru ini, pastinya ia lebih dinamik.