Nissan telah mendedahkan model Juke Enigma edisi istimewa, dengan menawarkan fungsi Alexa Amazon buat pertama kali untuk pasaran Eropah. Ia kini mula dijual dengan harga bermula £23,195 (RM108k).

Sistem kawalan suara Alexa Amazon kini ditawarkan untuk semua model Juke yang lengkap dengan sistem infotainmen NissanConnect. Dengan ini, pengguna boleh mengetahui pelbagai status kenderaan misalnya status dikunci pintu, baki minyak, lampu menyala serta tempat kereta diparkir. Pengguna juga boleh memaklumkan kepada Alexa untuk memasukkan alamat bagi sistem tunjuk arah.

Dari segi rekaan, Juke Enigma menerima beberapa kemasan dengan estetika gelap, misalnya pada rim 19-inci Akari, serta hiasan grafik dengan corak menarik pada garis bumbung dan perumah cermin sisi.

Turut hadir ialah grafik khas untuk Enigma pada tiang C. Pilihan warna pula ada tiga, terdiri daripada Gun Metallic Grey, Storm White dengan bumbung hitam dan hitam keseluruhannya. Naib Presiden, Perancangan Produk Nissan Eropah, Marco Fioravanti berkata; “Nissan Juke Enigma memberikan penggayaan unik bagi model berkenaan yang sebelum ini tampil dengan rekaan menarik serta kelengkapan teknologi maju.”