Honda Malaysia telah memperkenalkan model HR-V dengan kemaskini. Semua empat varian yang ada kini menerima skrin tujuh-inci dengan Apple CarPlay dan Android Auto. Selain itu, tambahan dua lagi slot USB turut diberikan di konsol tengah.

Bagi varian HR-V Sport i-DCD, ia kini menerima lebih banyak penambahbaikan. Aspek luaran kini turut menerima lampu utama LED, lampu kabus LED dan lampu belakang LED kombinasi (versi lebih bergaya, yang dikongsi dengan barian V dan RS). Warna Orchid White Pearl sedia ada juga tidak lagi ditawarkan, dan akan digantikan dengan warna Platinum White Pearl. Varian ini turut akan menerima stereng tiga-jejari balutan kulit yang baru.

HR-V ditawarkan dalam empat varian seperti berikut; E (RM104k), Hybrid i-DCD, V (RM113,422), dan RS (RM118,582). Ambil maklum bahawa ini adalah harga dengan pengecualian SST sehingga 30 Jun 2021. Honda Malaysia bagaimanapun belum mengumumkan harga terbaru bagi varian Hybrid i-DCD.

Sepanjang tahun 2020, HR-V menyumbang sehingga 17% daripada jualan keseluruhan Honda Malaysia, dengan varian V menjadi yang paling popular (41%). Passion Red Pearl menjadi warna yang paling popular, meliputi 30% permintaan daripada semua pembelian. Pengeluarnya juga menyifatkan HR-V kekal sebagai SUV kompak bukan-nasional terlaris dengan pegangan pasaran 73% setakat November 2020.

Pengarah Urusan dan CEO Honda Malaysia, Toichi Ishiyama berkata; “Honda Malaysia gembira untuk memperkenalkan HR-V yang dipertingkatkan ini untuk pasaran tempatan. Penawaran terbaru ini adalah hasil daripada maklum balas pelanggan yang ingin kami penuhi dari semasa ke semasa. Antaranya ialah ciri Apple CarPlay.”