Honda Forza 250 2021 tiba di M’sia – harga RM25,388

Honda Forza 250 2021 tiba di M’sia – harga RM25,388

Boon Siew Honda Malaysia sebelum ini memasarkan model Forza dalam versi 300 untuk pasaran. Tapi untuk model baru tahun 2021, syarikat itu telah membawa Forza 250, yang dilancarkan dengan harga pasaran RM25,388 tidak termasuk insurans. Ini sekaligus menjadikan skuter itu lebih mesra kepada penunggang yang mempunyai kelas lesen B2.

Forza 250 ini menggunakan badan yang sama seperti Forza 350 2021 yang dilancarkan untuk pasaran Eropah Oktober tahun lalu. Bezanya cuma pada enjin, di mana Forza 250 menggunakan unit satu silinder suntikan bahan api, SOHC, 250 cc yang mampu menghasilkan kuasa 21.7 hp pada 7,750 rpm dan 22.6 Nm tork pada 6,250 rpm.

Rekaan model ini adalah serba baru jika dibandingkan dengan model sebelumnya, dan ia turut dilengkapi dengan semua lampu jenis LED, penghadang angin hadapan yang boleh dilaras secara elektrik (butang kawalan di bahagian kiri pemegang), tangki bahan api 11.7 liter serta panel badan yang lebih bergaya.

Selain daripada itu, ia juga dipertingkat dengan kelengkapan lain seperti lampu kecemasan (Emergency Stop Signal), pengecas USB menggantikan soket 12V, ruang simpanan bawah tempat duduk yang boleh memuatkan dua buah helmet, sistem kunci pintar, Honda Selectable Torque Control (HSTC) serta ABS two-channel.

Kelengkapan lain yang terdapat pada skuter ini adalah termasuk rim 15 inci dengan tayar 120/70 di hadapan, rim 14 inci dengan tayar 140/70 di belakang, brek cakera di depan dan belakang, fork teleskopik serta dua penyerap hentak di belakang. Tiga warna ditawarkan untuk pasaran Malaysia iaitu merah, putih dan hitam, dan diberikan dengan jaminan dua tahun atau 20,000 km.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required