Memasuki tahun 2021 ini, Suzuki Vietnam telah menambah pilihan bagi model Raider R150 Fi (juga dikenali dengan nama Satria F150 di beberapa negara atau Belang di Malaysia) dengan tiga warna keluaran khas, kelabu/hitam, merah/hitam dan biru/silver.

Tiga warna baru ini sebenarnya mengambil inspirasi grafik daripada model berkapasiti lebih tinggi popular Suzuki, iaitu Katana, GSX-R1000 versi lumba endurance dan juga GSX-RR MotoGP. Selain daripada penampilan ini, tiada bahagian yang berubah dan ia masih sama seperti model yang sedia ada dalam pasaran.

Raider R150 Fi digerakkan oleh enjin satu silinder DOHC suntikan bahan api yang dipadankan bersama kotak gear enam kelajuan, dan mampu menghasilkan kuasa 18.2 hp pada 10,000 rpm dan 13.8 Nm tork pada 8,500 rpm.

Berat keseluruhan model ini cuma 109 kg, dan ia didatangkan dengan tangki bahan api empat liter, kerangka Twin Spar, ruang simpanan kecil di bawah tempat duduk, lampu hadapan LED, panel instrumen digital serta brek cakera depan dan belakang.

Dalam pasaran Malaysia, ramai yang tahu, Suzuki agak senyap tetapi hujung tahun lepas, operasinya telah diambil alih oleh sebuah syarikat baru. Kami juga ada mendapat khabar angin mereka bukan sahaja akan melancarkan Raider R150 Fi ini, tetapi juga GSX-R150 sebagai model pemasangan tempatan (CKD).