Satu lagi teaser disiarkan untuk Infiniti QX60 generasi baru, dengan kali ini syarikat jenama mewah Nissan itu memberikan kita gambaran awal kepada bahagian dalamnya. SUV tiga baris tempat duduk ini akan didedahkan secara penuh 23 Jun nanti, dan tiba di pusat pameran Amerika Syarikat semasa musim luruh 2021. Lepas itu barulah ia akan diikuti pasaran lain.

Walaupun teaser ini agak gelap, kita masih dapat melihat agak banyak bahagian papan pemuka QX60, dan ia tentunya menampilkan naik taraf yang ketara berbanding model sekarang. Perhatian kepada ciri mewah membawa kepada penggunaan lapisan kulit coklat pada hampir keseluruhan bahagian papan pemuka tersebut sementara corong udara yang lebar menggunakan kemasan warna perak.

Pada bahagian atas papan pemuka itu, kulit yang digunakan mempunyai jahitan berlapis dan kemudiannya ia diletakkan dengan skrin infotainmen. Butang kawalan terletak di bahagian konsol tengah yang menurun ke bawah dan ia mempunyai kemasan warna hitam berkilat.

Dalam siaran akhbar, Infiniti memberitahu QX60 akan menampilkan “penggunaan kulit premium, teknologi intuitif serta lampu suasana yang cantik.” Meskipun tidak semua ciri ini ditunjukkan dalam teaser, ia masih jelas lebih moden berbanding model yang ada sekarang.

Untuk bahagian luar, kita sudah tahu QX60 baru ini akan mempunyai gaya hampir sama seperti QX60 Monograph yang didedahkan September lalu, tetapi disesuaikan untuk model produksi. Infiniti juga ada memberitahu sebelum ini ia akan mendapat enjin V6 3.5 liter, transmisi automatik sembilan kelajuan baru dan sistem pacuan semua roda.

GALERI: Prototaip Infiniti QX60 2022

GALERI: Infiniti QX60 Monograph