Satu lagi model Toyota yang menerima versi penjenamaan baharu, GR Sport, di Indonesia bagi menggantikan TRD Sportivo ialah Rush. SUV tujuh-tempat duduk yang juga kembar pada Perodua Aruz ini diberikan kit badan baharu, sesuai dengan penjenamaan semulanya, bersama beberapa pertambahan kit sebagai peningkatan produk.

Rekaan semula spoiler hadapan menampilkan skid plate kelabu gelap, bersama lapisan warna badan di sekeliling lampu kabus. Terdapat moulding sisi jenama-GR dan skid plate belakang dengan dwi-tona. Tiada perubahan dalaman diberikan, tetapi ia turut menampilkan cermin sisi yang boleh dilipat secara automatik dan juga unit utama infotaimen 2-DIN yang dirombak semula bersama skrin sesentuh tujuh-inci.

Kesemua model turut didatangkan dengan automatic engine start/stop, yang telah ditawarkan untuk model pasaran Malaysia dan juga Perodua Aruz. Walau bagaimana pun, model pasaran Indonesia belum menerima ciri keselamatan aktif seperti mana yang kita sudah peroleh, termasuk brek kecemasan sendiri.

Bahagian mekanikal juga tiada perubahan, Rush ini masih dikekalkan dengan enjin yang sama iaitu unit 2NR-VE 1.5 liter naturally-aspirated empat-silinder petrol dengan hamburan kuasa 105 PS pada 6,000 rpm dan tork 136 Nm pada 4,200 rpm. Pacuan disalurkan ke roda belakang menerusi kotak gear manual lima-kelajuan atau automatik empat-kelajuan.

Harga yang ditawarkan bermula 245.5 juta rupiah (RM72,300) untuk 1.5 G M/T dan 255.2 juta rupiah (RM75,200) bagi varian A/T, dan meningkat sehingga masing-masing 256.6 juta rupiah (RM75,600) dan 266.2 juta rupiah (RM78,400) bagi model GR Sport.