Selepas dilancarkan pada bulan Jun lalu, Lexus NX generasi kedua kini boleh didapati dengan aksesori TRD dan Modellista, yang dapat menjadikan SUV kompak ini lebih bergaya dan sporty.

Daripada Modellista, barangan yang disediakan termasuk kit badan yang terdiri daripada spoiler hadapan, skirt tepi serta skirt belakang. Semua barangan ini mempunyai kemasan krom bagi memberikan impak visual, dan ia kemudiannya boleh dinaik taraf dengan pilihan rim aloi 20 inci dan kemasan pada pintu but.

TRD pula menyediakan barisan aksesori yang dipanggil sebagai F Sport Parts untuk NX 2022, di mana ia terdiri daripada ekzos sport empat muncung, pendakap tapak penyerap serta pendakap di bawah badan. Pemilik model ini juga boleh mendapatkan rim aloi 20 inci serta pakej kit badan daripada TRD.

Tidak seperti kit badan Modellista yang menggunakan kemasan krom, kit TRD pula menggunakan kemasan hitam, iaitu pada spoiler hadapan, skirt tepi, diffuser belakang serta pelindung cermin sisi. Semua barangan ini disediakan untuk NX varian F Sport di Jepun, sementara untuk varian “version L” pula pilihannya lebih sedikit.

Model NX di Jepun dijual dalam beberapa varian, bermula daripada NX 250, diikuti NX 250 version L, NX 350 F Sport, NX 350h, NX350h F Sport, NX 250h version L, NX 450h+ version L dan NX 450h+ F Sport. Harga diletakkan bermula 4.55 juta yen (RM167,474), dan naik sehingga 7.38 juta yen (RM271,639).

GALERI: Lexus NX 2022 dengan aksesori Modellista

GALERI: Lexus NX 2022 dengan aksesori TRD