Selain melancarkan barisan Myvi 2022 malam tadi, Perodua turut memperkenalkan satu lagi perkhidmatan langganan kenderaan merangkumi semua nilai tambah. Dinamakan sebagai Perodua EZ MOBi, ia merupakan perkhidmatan yang akan membantu syarikat-syarikat menguruskan fleet kenderaan mereka dari perolehan, servis dan penggantian fleet.

“Pada dasarnya, EZ MOBi ini mewakili sumbangan nilai Perodua terhadap keperluan mobiliti para pelanggannya yang semakin meningkat. Pakej keseluruhan termasuk pendaftaran kenderaan, pembaharuan insuran, kos servis, kos penggantian alat ganti, kereta ihsan, pelupusan kenderaan dan penggantian di bawah satu pelan langganan,” kata Presiden dan CEO Perodua, Dato’ Zainal Abidin Ahmad.

Tambahnya lagi, “Tawaran nilai perkhidmatan ini ialah Perodua EZ MOBi menyediakan kemudahan berbentuk hujung ke hujung (end-to-end) kepada para pelanggan kami kerana pelbagai pakej tersedia untuk memenuhi keperluan mobiliti setiap daripada mereka,” tambah Dato’ Zainal.

Salah satu keunikan Perodua EZ MOBi ialah pelan langganannya memfaktorkan semua kos untuk milikan dan pengendalian kenderaan kecuali penggunaan bahan api. Walau bagaimanapun, buat masa ini, perkhidmatan baharu tersebut hanya tersedia di Lembah Klang dan untuk entiti-entiti perniagaan dan agensi-agensi kerajaan.