Honda Winner X pasaran Vietnam diberi pembaharuan

Honda Winner X pasaran Vietnam diberi pembaharuan

Honda Vietnam hari ini telah melancarkan Winner X 2022. Model yang turut dikenali sebagai RS-X di negara kita ini secara kasarnya masih kelihatan sama, tetapi sebenarnya menerima beberapa peningkatan yang menjadikan penampilannya lebih kemas.

Pertama sekali, bahagian kepalanya menggunakan bentuk yang sama seperti RS-X Malaysia dan kemudiannya panel dada menggunakan unit baru yang mempunyai tambahan seakan bukaan udara di penjurunya. Lampu utama LED masih lagi sama tetapi lampu penunjuk arah dipertingkat menjadi unit yang bersepadu dengan bentuk keseluruhan panel tepi yang baru.

Rekaan ekzos juga melihatkan sedikit kelainan dan motosikal ini diberi beberapa kelengkapan lain seperti pengecas USB, sistem kunci pintar serta rantai yang dipertingkat. Bahagian lain masih kelihatan sama, termasuklah panel meter, tempat duduk serta lampu belakang.

Harapan ramai untuk melihat model baru ini menerima enjin 160 cc baru tidak menjadi kenyataan kerana ia masih lagi menggunakan enjin satu silinder PGM-Fi (suntikan bahan api) 149.1 cc DOHC, bersama padanan transmisi enam kelajuan yang sama, menghasilkan kuasa 15.4 hp pada 9,000 rpm dan 13.5 Nm tork pada 6,500 rpm.

Di Vietnam, Winner X 2022 ditawarkan dalam tiga versi iaitu Standard tanpa ABS pada harga 46.09 juta dong (RM8,446), Sports yang menggunakan warna ala Tricolor dengan ABS pada harga 50.49 juta dong (RM9,253) dan paling mahal adalah Special yang menggunakan fork warna emas dan dilengkapi ABS pada harga 49.99 juta dong (RM9,161).

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required