Nissan bawa tiga model konsep berasaskan Frontier 2022 ke Chicago Auto Show 2022 minggu ini

Nissan bawa tiga model konsep berasaskan Frontier 2022 ke Chicago Auto Show 2022 minggu ini

Nissan telah mengumumkan bahawa mereka akan membawa beberapa model konsep yang berasaskan Frontier 2022 ke Chicago Auto Show 2022 minggu ini. Ia masing-masing dinamakan sebagai Project 72X, Project Hardbody dan Project Adventure.

Bagi Frontier Project 72X, ia memberikan gambaran moden kepada trak popular Datsun 720 yang pertama kali diperkenalkan di Amerika Syarikat pada tahun 1979. Antara suntikan inspirasi daripada trak klasik itu yang digunakan adalah seperti warna luar kelabu dengan jalur grafik putih, rim besi yang dicat putih, kit tinggi 2.5 inci serta sport bar di bahagian belakang.

Frontier Project Hardbody yang berwarna merah pula dihasilkan sebagai penghormatan kepada trak ikonik Nissan Hardbody D21, dan ia menerima kit tinggi tiga inci, rim rekaan khas block style seperti Hardbody asal, tempat meletak tayar gantian di bahagian atas ruang belakang serta grafik gaya 80-an.

Paling ganas antara tiga trak konsep ini adalah Frontier Project Adventure. Kedudukannya ditinggikan sehingga lima inci dan dipadankan bersama tayar mud-terrain 34 inci, salur udara gentian karbon, pemijak tepi serta struktur khas di atas bumbung yang bukan sahaja boleh digunakan untuk meletak barang, tetapi juga khemah untuk berehat.

Frontier yang digunakan sebagai asas untuk model konsep ini dilancarkan untuk pasaran Amerika Syarikat pada bulan Februari 2021, dan ia merupakan sebuah trak pikap saiz sederhana yang menggantikan Frontier D40 (dikenali di negara kita sebagai Navara “Mother Trucker”). Ia dipacu oleh enjin petrol V6 direct injection 3.8 liter berkuasa 310 hp/381 Nm, bersama padanan transmisi automatik sembilan kelajuan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required