Ketika dilancarkan pada hujung tahun lalu, Perodua Myvi 2022 tidak diperkenalkan sekali dengan kit badan Gear Up seperti lazimnya mana-mana pelancaran model Perodua yang lain, dan ia hanya menampilkan beberapa aksesori ringkas. Tapi nampaknya pakej penggayaan tersebut bakal dilancarkan dalam pasaran tak lama lagi, dan ini adalah imej-imej bocor Myvi facelift 2022 yang telah dipadankan dengan kit badan Gear Up, disiarkan oleh laman Facebook RiderAth.

Kit badan lengkap berkenaan terdiri dari kemasan tambahan untuk apron bampar hadapan bersama spoiler pada bahagian bawah, skirt sisi, kemasan tambahan bawah bampar belakang dengan diffuser dan juga spoiler bumbung pada bahagian atas pintu tailgate belakang.

Sama seperti kit badan Gear Up pada Perodua Ativa, kit untuk Myvi ini sekali lagi menampilkan rekaan yang agak ‘sibuk’ dan agresif. Untuk kemasan apron bampar hadapan, ia diberikan perumah lampu nyalaan siang LED yang jauh lebih besar dengan kemasan hitam, yang kelihatan seperti liang pengambilan udara.

Tiada lagi kemasan berwarna perak pada bahagian ‘dagu’ Myvi yang diberikan kit badan ini kerana ia telah ditutup dengan kemasan spoiler bawah bampar juga berwarna hitam, yang bersambung sekali dengan kemasan perumah lampu nyalaan siang. Namun panel pada bahagian sisi spoiler bawah bampar berkenaan diberikan kemasan warna badan.

Kemasan warna hitam turut diberikan pada bahagian skirt sisi, manakala bampar belakang diberikan panel tambahan sisi lebih labuh dengan warna badan, dan bersambung dengan kemasan diffuser berwarna hitam pada bahagian tengah. Spoiler asal Myvi 2022 yang ringkas digantikan dengan spoiler bumbung yang jauh lebih besar, menampilkan ‘sayap’ kiri dan kanan yang tidak bersambung.

Secara asasnya, kit badan Gear Up ini bukan sahaja memberikan rupa lebih garang kepada Perodua Myvi facelift 2022, malah ia secara tidak langsung menjadikan warna badan model berkenaan berubah kepada tema dua-tona kerana diberikan kemasan-kemasan hitam yang cukup banyak.

Anda rasa bagaimana? Sedap mata memandang atau Perodua memberikan imej yang terlalu melebih-lebih untuk kit badan Gear Up untuk Myvi 2022 ini?