Geely Coolray facelift 2022 akan dilancarkan di Filipina, menerusi penganjuran Manila International Auto Show (MIAS) yang bakal membuka tirainya pada hujung minggu ini. Pengumuman tersebut dilakukan sejurus selepas Geely memperkenalkan Coolray GT Limited Edition di republik berkenaan, menjadikannya sebagai negara pertama di luar China yang menerima SUV yang dikemaskini itu.

Model facelift ini berasaskan Binyue Pro 2021, dan bukanlah versi terkini dengan rekaan semula yang lebih sarat untuk bahagian hadapannya.

Elemen baharu yang diberikan termasuklah gril jejaring honeycomb yang menggantikan unit kosmos terdahulu, serta lapisan tunggal bagi lip hadapan, berbanding dwi-lapisan pada model semasa. Lampu utamanya masih dikekalkan, tetapi dipertingkatkan dengan welcome light apabila dinyahkunci.

Di dalamnya, model facelift bagi Coolray ini menerima skrin infotainmen yang lebih besar bersaiz 12.3-inci, dengan intrumentasi pemandu masih dalam bentuk digital. Juga diberikan sistem pencahayaan ambien dengan 72 pilihan warna, kemasan dalaman dwi-tona dan bumbung suria panoramik.

Geely Filipina turut mengesahkan bahawa SUV baharu ini akan menggunakan enjin yang sama iaitu 1.5 liter TGDi tiga-silinder seperti sebelum ini, dengan kuasa 177 PS dan tork 255 Nm. Untuk makluman anda, model facelift yang terkini telah memperkenalkan enjin baharu 1.5 liter turbo empat-silinder yang mampu memberikan kuasa lebih padu mencecah 181 PS.