Yamaha Tracer 7 dan 7 GT dipertingkat – dapat skrin TFT lima inci, cakera brek lebih besar di hadapan

Yamaha Tracer 7 dan 7 GT dipertingkat – dapat skrin TFT lima inci, cakera brek lebih besar di hadapan

Selain Tracer 9 GT dan Tracer 9 GT+, Yamaha juga telah memperbaharui model touring di bawahnya, iaitu Tracer 7 dan Tracer GT. Sebagai permulaan, grafiknya telah diubah, sementara panel badan masih lagi sama seperti sebelum ini.

Peningkatan paling utama bagi kedua-dua Tracer 7 adalah skrin TFT lima inci berwarna penuh. Ia boleh disambung kepada telefon pintar melalui aplikasi MyRide, dan paparannya disediakan dalam dua pilihan mod iaitu Touring dan Sport.

Bagi memudahkan kawalan pada skrin ini, suis baru telah diletakkan pada bahagian pemegang, sementara cakera brek hadapan turut dibesarkan menjadi 298 mm (sebelum ini 282 mm), dan suspensi boleh laras pada model ini telah ditala semula.

Beberapa lagi naik taraf diberikan kepada hanya kepada Tracer 7 GT, dan ini termasuk penghadang angin hadapan yang lebih tinggi dan lebar, serta tempat duduk yang menggunakan balutan bertekstur serta span berbeza kepadatan mengikut bahagian tertentu. Beg barangan tepi yang diberikan secara terus kepada Tracer 7 GT masih berkapasiti 20 liter.

Bahagian lain Tracer 7 ini semuanya masih sama, bermula dengan enjin, yang menggunakan unit dua silinder 689 cc, bersama transmisi enam kelajuan untuk menghasilkan kuasa 73.7 hp pada 8,750 rpm dan 67 Nm tork pada 6,500 rpm. Tangki bahan api berkapasiti 17 liter dan motosikal ini juga datang dengan lampu utama LED projector serta rim 17 inci.

GALERI: Yamaha Tracer 7 2023

GALERI: Yamaha Tracer 7 GT 2023

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 

Comments

 • Bring this to malaysia!!…not everyone can afford tracer 9 gt with bracket price lf RM 70k.

  This is more affordable, nimble, lighweight, enough power for malaysian rider and our road.

  What you waiting for HLYM??.

  Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
 • Vincent on Sep 12, 2023 at 9:13 am

  Bring this to malaysia!!…not everyone can afford tracer 9 gt with bracket price lf RM 70k.

  This is more affordable, nimble, lighweight, enough power for malaysian rider and our road.

  What you waiting for HLYM??.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
 

Add a comment

required

required