John Cena dedah bahawa beliau pandu Honda Civic Type R setiap hari, tak gemar dengan Lamborghini

John Cena dedah bahawa beliau pandu Honda Civic Type R setiap hari, tak gemar dengan Lamborghini

Bintang gusti WWE, John Cena antara pelakon yang baharu menyertai saga filem Fast & Furious, diberikan watak sebagai adik kepada Dominic Toretto iaitu Jakob Toretto. Seperti pelakon-pelakon lain dalam filem berkenaan yang kebanyakkannya memang ‘kaki kereta’, John Cena juga sama. Namun kereta apa yang dia pandu setiap hari?

Dalam siaran bersama podcast Whiskey Ginger baru-baru ini, John Cena mendedahkan bahawa dia selesa memandu Honda Civic Type R FK8 setiap hari.

“Ia ada teknologi, ia (transmisi) manual, boleh diharap, dan sangat stabil,” kata Cena. “Dude, ia model 2020, dan ia ada pedal ketiga (klac), dan pada kelajuan 145 batu sejam (233 km/j) ia masih stabil. Ia ada tempat duduk di belakang, saya boleh benar-benar bawa orang,” tambahnya.

John Cena dedah bahawa beliau pandu Honda Civic Type R setiap hari, tak gemar dengan Lamborghini

Menurutnya lagi, semua ini tak dapat dibuat oleh supercar seperti Lamborghini Countach. “Klacnya keras, amat sukar untuk memastikan ia dalam keadaan baik, ia sentiasa berada di bengkel, sentiasa ada cecair yang bocor di sana-sini. Jadi jika saya perlukan kereta untuk bergerak sejauh sekitar 10 batu (17 km), ia tentunya Civic,” jelas Cena.

John Cena akan terus memegang watak Jakob Toretto untuk filem Fast & Furious seterusnya iaitu Fast X. Filem berkenaan dijadualkan untuk ditayangkan seluruh dunia pada bulan Mei ini.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required