Honda CBR150R terima pilihan warna baru – RM13.3k

Honda CBR150R terima pilihan warna baru – RM13.3k

Setelah hampir dua tahun berada dalam pasaran, CBR150R kini ditawarkan dalam satu pilihan warna baru yang dipanggil sebagai Pearl Nightfall Blue, sebagai tambahan kepada warna sedia ada sebelum ini. Ia boleh didapati di kedai wakil pengedar Boon Siew Honda bermula 22 Jun, dan dijual pada harga RM13,299 tidak termasuk insurans.

Honda CBR150R adalah sebuah model sports permulaan yang datang dengan fairing penuh dan masuk ke dalam pasaran sebagai pesaing utama kepada Yamaha R15. Kesemua lampunya adalah unit LED, dan ia menawarkan posisi tunggangan yang agresif bagi mereka yang baru hendak berjinak-jinak dengan motosikal sports.

CBR150R dipacu oleh enjin satu silinder DOHC 149.2 cc dengan sistem suntikan bahan api dan penyejukan cecair, dan dipadankan bersama kotak gear enam kelajuan dengan klac assist and slipper, untuk menghasilkan kuasa 16 hp pada 9,000 rpm dan 13.7 Nm tork pada 7,000 rpm.

Pada bahagian meter, ia dilengkapi dengan unit digital yang lengkap dengan pelbagai informasi termasuk kedudukan gear dan tahap rpm. Tangki bahan api berkapasiti 12 liter sementara berat keseluruhan motosikal adalah 139 kg.

Suspensi model ini juga dipadankan dengan ciri sporty, menggunakan unit fork USD berwarna emas di hadapan (tanpa sebarang pelarasan) dan monoshock dengan pelarasan pra beban di belakang. Kedua-dua bahagian depan dan belakang menggunakan brek cakera, siap dengan ABS two-channel dan rim pula bersaiz 17 inci dengan dibalut tayar 100/80 di hadapan dan 130/70 di belakang.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required