UMW Toyota jual 8,422 unit kenderaan bagi Mei 2024; catat jualan keseluruhan 39.2k unit setakat ini

UMW Toyota jual 8,422 unit kenderaan bagi Mei 2024; catat jualan keseluruhan 39.2k unit setakat ini

UMW Toyota Motor (UMWT) menutup bulan Mei 2024 dengan jualan sebanyak 8,422 unit kenderaan, termasuk dari jenama Lexus. Bagi angka 2024 setakat ini, Toyota mencatatkan sebanyak 39,211 unit terjual. Untuk rekod, jualan pada April lalu yang dicatatkan ialah 7,345 unit.

“Prestasi baik sepanjang bulan Mei mencerminkan kesungguhan kami untuk memberikan perkhidmatan dan produk cemerlang yang memenuhi keperluan pelanggan kami. Kejayaan program komuniti juga memperkukuh kesungguhan kami terhadap kemapanan alam sekitar serta tanggungjawab sosial, sekaligus memperkukuh juga peranan kami sebagai pelopor industri automotif yang meliputi falsafah “Move Your World” kami,” jelas Presiden UMWT, Datuk Ravindran K.

Antara aktiviti utama yang dijalankan bulan lalu ialah program Toyota Eco Youth (TEY) ke-23, yang dianjurkan dengan kerjasama Kementerian Pendidikan. Program peringkat kebangsaan ini memberdayakan pelajar dari usia 13 hingga 17 tahun dari 16 buah sekolah, dengan memberi tumpuan kepada Kaedah Penyelesaian Masalah 8 Langkah Toyota untuk mempromosi pemikiran kritis dan kemahiran menyelesaikan masalah.

UMW Toyota jual 8,422 unit kenderaan bagi Mei 2024; catat jualan keseluruhan 39.2k unit setakat ini

Sejak pengenalannya pada 2001, TEY telah melibatkan seramai 300,000 pelajar dari 521 sekolah, dan memupuk kebertanggungjawaban terhadap alam sekitar dalam kalangan generasi muda. Bagi TEY 2024/2025, hadiah wang tunai yang tersedia berjumlah RM80,000 dan itu menjadi insentif terhadap penyelesaian inovatif yang selari dengan pelan tindakan alam sekitar UMWT untuk mencapai sifar pembebasan CO2 menjelang 2050.

UMWT turut mengumumkan edisi ketiga bagi acara Toyota Start Your Impossible Outrun 2024, sebuah acara larian kebajikan yang disasarkan untuk meningkatkan kesedaran terhadap barah. Bakal berlangsung di Dataran Merdeka bulan ini, acara tahunan itu menyokong Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia. Larian tersebut terdiri daripada beberapa kategori, termasuk perlumbaan dengan hadiah keseluruhan RM50,000.

Selain itu, UMWT juga memperkenalkan promosi “Peace of Mind” sepanjang Jun 2024, menawarkan pelanggan sehingga 100% pembiayaan untuk model terpilih. Promosi penjimatan sehingga RM7,500 juga diberikan untuk Yaris terkini, serta ansuran bulanan bermula dari RM688 untuk Vios.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required