KESAS highway

Konsortium Expressway Shah Alam Selangor (KESAS), pengendali bagi Lebuhraya Shah Alam (E5 atau lebih dikenali sebagai Lebuhraya KESAS) telah mengumumkan pemberian diskaun tol sebanyak 10% kepada semua pengguna di lebuhraya berkenaan pada 6 Julai ini sempena Hari Raya Aidilfitri.

Diskaun tersebut akan bermula jam 12:01 pagi dan berakhir pada 11:59 malam pada 6 Julai. Dengan diskaun ini, bagi kenderaan Kelas 1 (kenderaan dengan dua dan tiga gandar atau empat roda kecuali teksi) akan membayar RM1.80 berbanding RM2.00 pada hari biasa.

“Pemberian diskaun ini adalah sebagai tanda penghargaan kami buat semua pengguna KESAS. Malah pengguna lebuhraya ini juga digalakkan menggunakan kaedah pembayaran secara elektronik yang mampu membantu melancarkan lagi keadaan trafik,” ujar CEO KESAS Imran Gulcharan Abdullah, seperti yang dilaporkan oleh The Star.

KESAS telah mula mengimplementasikan sistem bayaran tol secara elektronik (ETC) sepenuhnya pada 2 Mac 2016, bersama lima lagi lebuhraya iaitu Sistem Penyuraian Trafik Kuala Lumpur Barat (SPRINT), Lebuhraya Koridor Guthrie (GCE), Lebuhraya Kajang-Seremban (LEKAS) dan Lebuhraya Kuala Lumpur-Kuala Selangor (LEKAS).