prasarana-lrt-kj27-glenmarie

Rapid KL akan mengenakan kadar rata RM4 untuk setiap kali pengguna memarkir kenderaan mereka di stesen LRT baharu mulai hari ini (15 Ogos) selepas tamatnya promosi parkir percuma, menurut laporan The Star.

Stesen-stesen fasiliti “park n ride” baharu berkenaan adalah stesen Ara Damansara, Glenmarie, USJ21, Alam Megah, Subang Alam dan Putra Heights. Walau bagaimanapun, parkir untuk motosikal dan basikal adalah kekal percuma.

Menurut jurucakap Rapid KL Lim Jin Aun, tempat parkir percuma disediakan di semua fasiliti “park n ride” pada Projek Jajaran LRT baharu sejak ianya dibuka 30 Jun lalu untuk penumpang LRT dalam kawasan kejiranan berhampiran dan promosi berkenaan tamat pada 14 Ogos.

Lim yang juga ketua komunikasi dan pemasaran strategik kumpulan Prasarana Malaysia Berhad turut menasihatkan orang ramai agar memarkir kenderaan mereka di tempat yang telah disediakan dan tidak meletakkan kenderaan mereka di tepi dan bahu
jalan yang bukan sahaja menghalang aliran trafik, tetapi mereka juga akan disaman dan kederaan mereka berisiko untuk ditunda.