Sebelum ini, kami telah menyiarkan imej teaser Honda City facelift 2017 dari Thailand. Walau bagaimanapun, imej-imej berkenaan hanya mendedahkan sebahagian kecil dari model yang disegarkan kembali tersebut. Laman web IndianAutosBlog telah mengubah imej berkenaan dan membayangkan bagaimana ‘wajah’ penuh City yang dikhabarkan direka berinspirasikan Civic generasi kesepuluh ini.

Pengaruh Civic kelihatan ketara pada bahagian lampu utama hadapan, yang menampilkan teknologi LED yang direka dengan bentuk-L, seiras dengan rupa lampu hadapan abangnya itu, tetapi dengan skala yang lebih kecil. Kemasan krom seperti kening turut diberikan pada lampu tersebut, seiras dengan Civic.

Bar krom diberikan di bahagian atas gril hadapan yang direka seperti menyambungkan kedua-dua belah lampu hadapan, dan diberikan jaring berbentuk sarang lebah di bahagian bawah. Perumah lampu kabus juga direka semula menampilkan saiz yang lebih kecil. Tiada imej render bahagian belakang dibuat, dan dijangkakan bahagian berkenaan tidak banyak mengalami perubahan berbanding bahagian hadapan.

Honda City facelift akan dilancarkan di Thailand pada 12 Januari tahun hadapan dan dilaporkan masih dijana oleh enjin 1.5 liter SOHC i-VTEC, dipadankan sama ada dengan kotak gear lima-kelajuan manual atau CVT teknologi Earth Dreams.