Di Indonesia, Toyota Agya – dan mungkin juga kembarnya, Daihatsu Ayla – nampaknya sedang dipersiap untuk versi facelift. Ia pertama kali diperkenalkan lebih empat tahun yang lalu, ketika Pameran Permotoran Antarabangsa Indonesia 2012 (IIMS).

Model hatchback kecil itu, yang diperkenalkan di bawah program kenderaan “hijau” kos rendah (LCGC) di sana, akan menerima beberapa perubahan bagi versi terbaru nanti. Autonetmagz.com telah berhasil mendapatkan salinan brosur yang terlepas ke publik, lengkap dengan elemen-elemen baru serta maklumat spesifikasi.

Berita paling penting ialah penawaran enjin 1.2 liter 3NR-FE empat silinder. Enjin berkenaan sebelum ini digunakan pada Toyota Calya (dan Daihatsu Sigra) untuk pasaran sana; ia menghasilkan 80 PS kuasa dan 104 Nm tork bagi versi bukan VVTi.

Kedua-dua Agya dan Ayla akan tetap ditawarkan dengan enjin 1.0 liter 1KR-FE tiga-silinder sedia ada, yang menawarkan 65 hp kuasa dan 87 Nm tork. Bagi kotak gear, manual lima-kelajuan dan automatik empat kelajuan dijangka akan dikekalkan.

Agya ketika ini ditawarkan dalam tiga varian; Grade E, Grade G dan TRD S. Berdasarkan brosur yang bocor itu, bahagian luaran turut menerima perubahan. lampu projektor dari jenis gelap, lengkap dengan lampu LED dan ciri tutup automatik. Lampu belakang LED yang baru jadi ciri standard untuk semua varian. Selain Grade E, lampu sisi yang melengkapinya juga baru, disekalikan dengan lampu isyarat.

Varian dengan enjin 1.2 liter itu akan dipadankan dengan rim aloi 14 inci serta unit audio 2-DIN dengan ciri Bluetooth. Varian paling tinggi, TRD S pula akan didatangkan dengan aerokit badan baru. Setakat ini, semua perubahan yang dinyatakan masih belum pasti akan turut dilakukan terhadap Ayla. Kemungkinan besar versi baru ini akan diperkenalkan pada pameran IIMS yang sama, yang akan berlangsung April nanti.