Volkswagen Passenger Cars Malaysia kini sedang mengadakan promosi istimewa untuk model Vento dan Passat, di mana kedua-dua model itu ditawarkan dengan kadar faedah masing-masing bermula daripada 0.28% dan 0.88% setahun, sehingga 30 September ini.

Promosi menarik ini diberikan kepada pelanggan yang memilih cara pemilikan sewa-beli biasa dengan tempoh pinjaman antara lima, tujuh atau sembilan tahun; bagi Vento ia sah untuk varian Trendline, Comfortline dan Allstar, manakala bagi Passat ia diberikan kepada varian Trendline dan Comfortline. Menjadikannya lebih menarik, pemilik juga dapat menikmati penyelenggaraan percuma selama lima tahun untuk kereta mereka.

Bagi Vento, dalam promosi ini, kadar faedah yang diberikan adalah 0.28% untuk pinjaman lima tahun, 0.88% untuk tujuh tahun dan 1.28% untuk sembilan tahun. Bagi Passat pula, ia bermula 0.88% untuk tempoh pinjaman lima tahun, 1.28% untuk tujuh tahun dan 1.68% untuk sembilan tahun.

Vento Trendline, Comfortline dan Allstar adalah sebuah model sedan empat pintu yang menggunakan gabungan enjin 1.6L dan transmisi automatik enam kelajuan, dengan kuasa maksimum sebanyak 105 PS dan 153 Nm tork. Bagi model Allstar, ia mempunyai tambahan aksesori seperti tempat duduk kulit, pedal sports, spoiler belakang, jalur hitam di tepi pintu dan lencana Allstar pada plet tepi pintu dan alas kakinya.

Passat Trendline dan Comfortline pula dikuasakan oleh enjin 1.8L TSI yang dipadankan bersama kotak gear DSG tujuh kelajuan, dan ia mampu menghasilkan sehingga 180 PS dan 250 Nm tork. Antara ciri menarik yang ada pada Passat adalah termasuk fungsi start/stop, penjanaan semula kuasa brek, brek parkir elektrik dengan fungsi Hold, kawalan suhu tiga zon, enam beg udara, lampu kabus dan lampu membelok.

GALERI: Volkswagen Vento 1.6L Allstar

GALERI: Volkswagen Vento 1.6L Comfortline

GALERI: Volkswagen Passat 1.8L TSI Comfortline