Suzuki telah melancarkan secara rasmi Suzuki Baleno untuk pasaran Indonesia semasa pameran permotoran GIIAS 2017 di di sana. Baleno ini adalah diimport terus dari India dengan beberapa perubahan kecil seperti kedudukan lebih tinggi (170 mm) untuk menyesuaikan ia dengan keadaan tempatan.

Baleno merupakan hatchback lima pintu yang diletakkan atas daripada Swift di India dan ia dikuasakan oleh enjin sama seperti MPV Ertiga dan sedan Ciaz iaitu unit K14B dengan sistem DOHC dan VVT. Enjin ini mampu menghasilkan kuasa sebanyak 93 PS dan tork 130 Nm, dan dipadankan dengan sama ada transmisi manual lima kelajuan atau automatik empat kelajuan. Beratnya pula adalah di bawah 1,000 kg.

Barangan lain yang diberikan secara standard pada Baleno adalah lampu utama projector HID, lampu kabus, lampu belakang LED, rim 16 inci, pengesan jarak empat penjuru, sistem kemasukan tanpa kunci dengan butang pemula enjin, pendingin hawa automatik, paparan pelbagai informasi berwarna, Bluetooth dan roda stereng kulit dengan butang pengawal audio. Untuk keselamatan pula, ia dilengkapi dua beg udara, ABS dan EBD.

Pengguna juga ditawarkan dengan aksesori tambahan seperti penghadang angin tepi tingkap, hiasan tepi berhampiran tayar dan skrin sesentuh berwarna. Suzuki Baleno dijual di Indonesia pada harga Rp 195,000,000 (RM62,645) untuk model manual dan Rp 207,000,000 (RM66,506) untuk model automatik yang mempunyai spesifikasi hampir sama.