Toyota baru memberikan facelift kepada Hilux di Thailand, dan jika anda terasa seperti pernah nampak muka hadapan barunya ini, ia sebenarnya adalah hampir kepada model Tacoma yang dipasarkan di Amerika Syarikat. Penyumbang utama kepada muka baru ini adalah gril heksagon yang besar, bersama rekaan bampar, salur udara serta lampu kabus yang baru.

Walaubagaimanapun, muka baru ini hanya boleh didapati bagi varian 4×4 dan 4×2 Prerunner High Rider, manakala varian 4×2 Low Rider masih lagi mendapat bahagian hadapan yang sama, tetapi dengan gril berwarna hitam dan pelindung bampar hadapan. Bahagian lain adalah sama.

Turut tidak berubah adalah bahagian dalam, serta kelengkapan yang ditawarkan – pembeli di Thailand masih lagi boleh memiilh lampu utama LED, lampu kabus LED, sistem masuk tanpa kunci, butang pemula, cruise control, pengawal suhu, tempat duduk larasan kuasa, corong pendingin hawa di belakang, ruang simpanan di papan pemuka dengan penyejuk serta soket 220V di bawah perehat tangan tengah. Kelengkapan keselamatan juga masih sama, dengan sehingga tujuh beg udara dan Vehicle Stability Control.

Satu perkara baru adalah terdapat model paling tinggi yang dipanggil sebagai Rocco. Ia hanya boleh didapati dalam bentuk badan double cab, dan trim 2.8G 4×2 dan 4×4. Model ini mempunyai gril kelabu dan hitam berkilat, bampar kelabu, kemasan keliling lengkuk roda hitam, rim 18 inci hitam dengan tayar all-terrain, sports bar, penutup bahagian belakang, grafik khas Rocco dan kemasan dalam warna hitam.

Pilihan enjin juga masih adalah sama iaitu bermula dengan diesel turbo 2.4 liter 150 hp/ 400 Nm, 2.8 liter 177 hp/ 450 Nm dan 2.7 liter Dual VVT-i petrol 166 hp/ 245 Nm.