Honda telah mengeluarkan beberapa imej awal bagi HR-V facelift, yang dijangka akan dilancarkan di Jepun pada 15 Februari 2018. Model yang menerima pembaharuan minor ini akan turut tiba di Malaysia, berdasarkan unit dengan samaran yang pernah dilihat sedang diuji di sini tahun lalu.

Antara pembaharuan luaran yang dilakukan adalah termasuk wajah baru dengan palang krom yang lebih tebal, menjadikannya mirip imej yang ada pada Accord dan Civic FC. Lampu utama LED pada Civic juga telah ditampilkan pada HR-V, sementara rekaan baru lain ialah rekaan baru pada bahagian atas gril.

Meneliti bahagian apron bawahnya pula, kita akan dapat lihat rekaan baru pada bahagian masukan udara serta disekeliling lampu kabus yang kini hadir dengan jalur LED. Tetapi, berdasarkan imej yang bocor, varian yang lebih rendah kemungkinan akan menerima lampu halogen bentuk bulat dan bukan seperti ini.

Bagi senarai kelengkapan pula, semua varian yang akan dijual di Jepun akan didatangkan dengan pakej keselamatan dan sistem bantuan pemandu Honda Sensing. Pilihan sistem janaan kuasa pula kekal dengan penawaran hibrid dan enjin petrol, dengan beberapa tingkat kemasan berbeza.

Berdasarkan pengalaman sebelum ini, kita akan menerima model HR-V facelift ini tak lama selepas Jepun. Sama-sama kita tunggu. Tetapi, setakat apa yang anda lihat ini, adakah penampilannya cukup menarik atau sebaliknya?

Honda HR-V terkini di Malaysia