Lepas satu, satu lagi nombor pendaftaran siri khas diperkenalkan. Baru sahaja kami siarkan berkenaan nombor dengan abjad XX, kini ada pula siri baharu yang menggunakan abjad tunggal X.

Tiada perincian sempena apa nombor pendaftaran siri ini dikeluarkan, tetapi ia berkemungkinan berkaitan dengan organisasi atau yayasan. Namun apa yang diketahui, nombor ini akan bermula dari X 1 hingga X 9999. Mereka yang berminat boleh membida nombor ini bermula 23 April nanti, manakala keputusannya akan diumumkan pada 7 Mei 2018.

Jika anda berminat untuk membida nombor digit tunggal, anda perlu bermula dengan harga rezab minima RM50,000, manakala nombor dua-digit pula harga rezab ditetapkan pada RM10,000. Nombor tiga-digit pula perlu dibida pada harga minima RM3,000, manakala nombor empat-digit lain perlu dibida bermula RM1,000.

Siri plat khas X dan XX ini akan mengikut jejak langkah siri YY dan UU yang diumumkan bulan lalu. Selain itu, kita juga sudah pernah lihat pelbagai lagi nombor plat khas yang dikeluarkan, sebagai contoh GG, GTR, VIP, PATRIOT, PERFECT dan banyak lagi.