Selepas mengeluarkan hanya satu gambar teaser menunjukkan bahagian gril, Lexus akhirnya mendedahkan bentuk penuh ES 2019 yang hanya akan membuat penampilan rasmi untuk tontonan ramai di Beijing Motor Show minggu depan. Boleh dilihat daripada gambar dan video terbaru ini, rupa ES 2019 semakin menyerupai model LS yang lebih besar.

Varian yang ditunjukkan ini adlaah ES 350 Hybrid, di mana ia menggunakan lampu utama LED penuh, dengan unit triple projector khas jenama itu. Model ES permulaan hanya akan menggunakan unit lampu projector biasa. Lampu DRL LED pada model ini juga masih bersepadu sama seperti ES facelift XV60, tetapi nampak lebih moden.

Jika sebelum ini model ES menggunakan gril berjalur melintang, model baru ini pula menggunakan gril berjalur tegak, dan dijadikan lebih besar serta menonjol ke hadapan. Di kelilingnya terdapat kemasan krom, dan digunakan untuk menjelaskan lagi garis yang kemudiannya bersambung ke bonet serta bampar.

Pergi ke belakang, garis badannya nampak lebih mengalir, dan kini menggunakan lampu LED dengan tiga jalur nyalaan L, berbanding model sebelum ini cuma ada dua. Selain daripada itu, terdapat juga spoiler bersepadu yang besar di atas butnya.

ES baru ini dikatakan menggunakan platform TNGA sama seperti Toyota Avalon, dan peningkatan yang sama boleh dijangka seperti praktikaliti, keselamatan, pengendalian dan prestasi. Untuk enjin pula, ia berkemungkinan besar menggunakan barisan enjin Dynamic Force baru seperti 3.5 liter V6 NA dan 2.5 liter NA.