Sempena musim perayaan Aidilfitri yang akan datang tak lama lagi, Proton ada tawaran paling menarik kepada pelanggan-pelanggannya. Yang dimaksudkan ialah, model Proton Saga, yang kini ditawarkan pada harga di bawah RM30,000 (jimat sehingga RM3,500 berbanding harga biasa) untuk memudahkan dan meringankan beban mereka yang memerlukan sebuah kereta baru.

Ini merupakan tawaran terbaik dengan harga yang paling rendah bagi model berkenaan yang pernah ditawarkan dalam tempoh 10 tahun terakhir ini. Tetapi, bukan model Saga sahaja yang didatangkan dengan tawaran istimewa seperti ini.

Model-model seperti Iriz dan Ertiga kini ditawarkan dengan penjimatan sehingga RM4,000, manakala Persona pula sehingga RM3,000. Secara keseluruhannya, penjimatan tambahan selain faktor sifar GST juga adalah kira-kira dua kali ganda dari jumlah berkenaan. RM10 daripada setiap pembelian kenderaan juga akan disalurkan ke Tabung Harapan Malaysia.

“Ini adalah masa yang terbaik untuk memiliki Proton, terutamanya dengan kadar sifar GST yang telah berkuatkuasa. Pelanggan berpotensi untuk mendapat penjimatan antara 12% – 18%, bergantung kepada model kereta, jika penjimatan tambahan daripada GST berkadar sifar turut diambil kira,” jelas Naib Presiden, Jualan dan Pemasaran Proton, Abdul Rashid Musa.

Selain daripada promosi jualan khas Aidilfitri ini, Proton turut menyediakan pemeriksaan 20-mata percuma di semua cawangannya di seluruh negara. Ia berlangsung dari sekarang hingga 15 Jun 2018 nanti. Pemeriksaan yang akan dilakukan merangkumi operasi pedal brek dan klac, suis-suis, lampu dan penunjuk di dalam panel instrumen, tali pinggang keselamatan, pemeriksaan bateri, bilah pengelap cermin, minyak enjin, cecair penyejuk dan lain-lain.

Beberapa stesen Petronas terpilih juga ada menyediakan perkhidmatan yang sama bagi pelanggan yang memerlukan pemeriksaan saat akhir. Lokasi-lokasi stesen Petronas yang dimaksudkan adalah di lebuhraya-lebuhraya utama. Rujuk jadual untuk maklumat lanjut.

Bagi pelanggan yang menghantar kenderaan mereka untuk diservis dengan menggunakan minyak pelincir Syntium SE 3000 dan Syntium SE 800 di mana-mana cawangan Proton, mereka layak untuk menerima sekaki payung eksklusif atau set pemutar skru Rolson sebagai hadiah. Tawaran ini sah sehingga 15 Jun 2018 dan selagi stok masih ada.