Ford GT dilanjutkan pengeluaran lagi 2 tahun, 350 unit

Ford GT dilanjutkan pengeluaran lagi 2 tahun, 350 unit

Perancangan asal adalah untuk mengeluarkan 1,000 unit Ford GT, namun sambutan sangat menggalakkan telah diterima iaitu melebihi 6,500 pemohonan bagi jentera sport yang diperkenalkan semula pada 2016, dan sebelum GT mencatat kejayaan dalam Le Mans.

Untuk itu, Ford telah mengambil keputusan untuk mempertingkatkan pengeluaran GT kepada 1.350 unit. Ini bermakna, lagi 350 unit berbanding perancangan asal.

Di samping itu, Ford turut turut mengalu-alukan pelanggan untuk menyertai kumpulan eksklusif bagi pemilik GT bermula 8 November untuk pasaran global terpilih. Peserta hanya perlu menghantar pemohonan dalam tempoh 30 hari menerusi FordGT.com. Pemohon yang berjaya akan bekerjasama dengan Ford GT Concierge Service untuk menetapkan pembelian bagi kereta yang diproduksi dari tahun 2020 hingga 2022.

Ford GT dilanjutkan pengeluaran lagi 2 tahun, 350 unit

“Respon yang kami peroleh bagi Ford GT ini adalah di luar dugaan, jadi dengan lanjutan produksi bagi Ford GT untuk tempoh terhad, kami dapat mengekalkan eksklusiviti bagi jentera ini, di samping memberikan pengalaman pemilikan yang terbaik buat para pelanggan,” ujar Hermann Salenbauch, pengarah Ford Performance.

Produksi bagi Ford GT – dijanakan oleh enjin 3.5 liter turbo-berkembar EcoBoost V6 dengan 647 hp dan tork 746 Nm, menawarkan senibina gentian karbon, aerodinamik aktif dan kelajuan maksimum 348 km/j – bermula pada Disember 2016. Tahun lalu, Heritage Edition dan ’67 Heritage Edition merah juga diperkenalkan.

GALERI: Ford GT Heritage Edition

GALERI: Ford GT


Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required