Selain dari Veloster, i30 hatchback dan i30 fastback N, sebelum ini terdapat juga laporan bahawa Hyundai bakal memproduksi SUV berprestasi tinggi talaan divisi perlumbaan Hyundai N berasaskan SUV segmen-C Tucson. Menerusi laporan Auto Express, Hyundai Tucson N tersebut dikhabarkan bakal muncul dalam masa dua tahun akan datang.

Sumber dalaman memberitahu kepada portal berkenaan bahawa Tucson N bakal dijana enjin yang berkuasa sekurang-kurangnya 340 hp, dan mampu memecut dari 0-100 km/j dalam masa di bawah enam saat. Setelah ia dipasarkan nanti, model ini bakal memberikan saingan terus kepada SUV kompak berprestasi tinggi lain seperti Cupra Ateca dan VW T-Roc R yang juga akan muncul tidak lama lagi.

Selain dari SUV ini, sumber berkenaan turut menyatakan bahawa satu lagi kereta sport halo akan dihasilkan Hyundai N. Tidak dinyatakan kereta tersebut dibangunkan dari platform mana, tetapi prototaip pembangunannya dilihat mempunyai sistem pacuan semua roda dan juga kotak gear dari i30 N.

Sayap perlumbaan tersebut juga dikatakan sedang membuat kajian terhadap platform serba baharu dengan janaan elektrik sepenuhnya. Tambah sumber berkenaan lagi, Hyundai mahu semua kereta yang dijual dengan logo N akan dibangunkan secara serius dan bukan sekadar melepaskan batuk ditangga dalam apa jua persaingan pada mana-mana kelas.