Toyota juga tidak ketinggalan untuk memperkenalkan model elektrik baru di pameran Auto Shanghai 2019, dan ini termasuk buat pertama kalinya, C-HR kuasa elektrik bateri (BEV). Di sana, ia juga dikenali sebagai IZOA, dan versi elektrik ini akan menjadi model BEV pertama yang dipasarkan oleh Toyota di China menjelang tahun 2020.

Tiada sebarang perincian teknikal yang didedahkan berkenaannya setakat ini, tetapi daripada video promosi yang dikeluarkan, anda boleh melihat ia mempunyai tempat mengecas di atas lengkuk tayar belakang sebelah kanan, lima mod pemanduan, bateri yang terletak di bawah lantai (tengah kenderaan) serta motor elektrik yang terletak dalam ruang enjin untuk memacu roda hadapan.

Rekaan luar C-HR elektrik ini juga sedikit berbeza jika dibandingkan dengan C-HR biasa, terutamanya pada bahagian bampar dan bucunya. Bahagian dalam pula menyaksikan penggunaan panel instrumen digital penuh dan tombol gear lebih rendah dan ringkas.

Selain C-HR elektrik, Toyota juga ada membawa beberapa model elektrik lain seperti RAV4 dan Alphard/Vellfire serta Corolla dan Levin PHEV. Bermula dengan C-HR elektrik ini, Toyota mensasarkan pengenalan sepuluh model BEV secara global menjelang separuh pertama tahun 2020, dan sasaran jualan pula diletakkan pada 5.5 juta unit menjelang tahun 2030 (untuk kenderaan yang menggunakan kuasa elektrik).

Satu lagi model menarik yang ditunjukkan oleh Toyota adalah Rhombus. Ini juga adalah sebuah model elektrik bateri (BEV), dan dibangunkan khas untuk memenuhi keperluan generasi baru yang lahir selepas tahun 1990. Bahagian dalamnya unik dengan tempat duduk pemandu berada di tengah, manakala tiga lagi tempat duduk belakang disusun secara melengkung.