Walaupun sudah dilancarkan di Malaysia selama beberapa bulan, sambutan untuk Yamaha Y15ZR 2019 (juga dipanggil sebagai V2) masih lagi hangat. Mungkin kerana sekarang ini pesaing terdekatnya seperti Honda RS150R masih lagi tidak diperbaharui.

Kami berpeluang menunggang uji Yamaha Y15ZR ini selama satu minggu dan dalam video di atas, kami terangkan apa yang baru jika dibandingkan dengan model pertama Y15ZR sebelum ini, dan bagaimana ia memberikan kesan kepada tunggangan.

Kami tahu, ramai pemilik yang sudah menerima motosikal ini, dan ada yang sudah diubah suai sehingga puluhan ribu ringgit, tapi apa yang ditunjukkan adalah Y15ZR versi standard keluar dari kilang. Bagi menjadikan video ini lebih menarik, kami juga telah membawanya untuk ujian dyno.

Selain daripada itu, kami juga melakukan ujian pecut Y15ZR V2 ini menentang sebuah lagi model Yamaha tetapi adalah sebuah skuter iaitu NVX 155. Ini sekadar ujian suka-suka, demi melihat bagaimana prestasi NVX 155 yang mempunyai kelebihan enjin 155 cc dengan sistem VVA. Tonton semuanya dalam video di atas, dan nyatakan pendapat anda di bawah.

GALERI: Yamaha Y15ZR 2019