Toyota telah mendedahkan C-HR facelift di Eropah, dengan crossover kompak tersebut diperbaharui pada bahagian enjin bersama varian hibrid baru, sistem multimedia serta beberapa bahagian di luar untuk menjadikannya lebih segar.

Lampu LED depan dan belakang model ini sekarang adalah baru. Untuk bahagian depan, ia dilengkapi dengan DRL dan penunjuk arah yang disepadukan dalam unit lampu tersebut, manakala lampu belakang pula disambung dengan spoiler berwarna hitam, menjadikannya lebih kemas. Bahagian lip bampar juga kini dicat dan ia menerima rekaan rim baru.

Untuk pasaran Eropah, dua pilihan enjin hibrid ditawarkan. Pertamanya adalah unit 1.8 liter 2ZR-FXE yang digabungkan bersama motor elektrik 72 hp dan 163 Nm, untuk menghasilkan kuasa keseluruhan 122 hp. Enjin ini memang sudah ada sebelum ini, tetapi menurut Toyota, ia telah diberi peningkatan (tidak dinyatakan secara spesifik). Pilihan ini kemudiannya ditambah dengan satu lagi enjin hibrid 2.0 liter Hybrid Dynamic Force 184 hp.

Pada bahagian lain, talaan stereng kuasa elektrik kenderaan ini turut diubah untuk meningkatkan rasa stereng manakala tahap kesenyapan kabin turut diperelok dengan penambahan pek NVH di beberapa bahagian. Varian 2.0 liter hibrid baru itu juga menampilkan rekaan suspensi baru yang dikatakan lebih selesa.

Pada bahagian dalam, C-HR facelift ini mendapat sistem multimedia baru yang meluaskan lagi ciri sambungannya. Skrin sesentuh lapan incinya sekarang adalah lebih besar, dan sistemnya datang dengan integrasi penuh telefon pintar, Apple CarPlay, Android Auto dan kemas kini sistem navigasi.

Dalam perkembangan berkaitan, Toyota Australia juga telah mengumumkan bakal memulakan penjualan C-HR facelift pada bulan Disember ini dengan pilihan enjin hibrid akhirnya ditawarkan untuk negara itu – hanya versi 1.8 liter.

GALERI: Toyota C-HR facelift versi LHD Eropah

GALERI: Toyota C-HR facelift versi RHD Australia